Божидар Саръбоюков остана на 3 см от медал на европейското първенство

...
Божидар Саръбоюков остана на 3 см от медал на европейското първенство
Коментари Харесай

Саръбоюков остана на 3 см от медал на Европейското

Божидар Саръбоюков остана на 3 см от орден на европейското състезание по лека атлетика в зала. Единственият български финалист в приключи четвърти в скока на дължина. 18-годишният гений усъвършенства персоналния си връх в дисциплината, откакто реализира 7.97 м от шестия опит.

Саръбоюков започва със 7.76 м, преди да скочи 7.68 и да направи три фала. Тийнейджърът въпреки всичко се активизира и приключи чудесно. За Саръбоюков – сребърен медалист в скока на височина от международното за юноши в Кали през предходната година, еврошампионатът е дебют на огромен конгрес.

„ Дадох всичко от себе си в това съревнование. Не мога да кажа, че съм отчаян, само че знам, че мога да покажа още доста и ще го покажа в бъдеще. Направих два хубави опита, над 8 метра. Смятам, че в случай че съм здрав и всичко е наред, лятото мога да се приземя над 8 метра. Радвам се, че в залата имаше доста българи, които ме подкрепяха. Положителното в тава съревнование за мен беше, че към този момент се състезавам наедно с мъжете. Отрицателното е, че четвъртото място е най-лошо, тъй като си покрай медалите, само че отвън почетната стълбичка “, разяснява българинът.

Титлата завоюва олимпийският, международен и европейски първенец Милтядис Тентоглу с 8.30 м. Той тренира с българския треньор Георги Помашки. Тентоглу реализира най-хубавия резултат още с първия си опит. 24-годишният грък стана първият в скока на дължина с три следващи европейски трофеи. „ Ако финалът беше следобяд, щяхме да имаме по-добри резултати. Сега цяла нощ се въртях и се будех от боязън да не се съумя “,.

Среброто отиде при шведа Тобиас Монтлер с 8.19. Бронзът взе румънецът Габриел Битан с тъкмо 8.00 м.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР